شما اینجا هستید
تنگه «لی لی» دورود؛ نگین زیبای استان لرستان
تنگه «لی لی» دورود؛ نگین زیبای استان لرستان

طبیعت دلنواز و شگفتانگیز استان لرستان به خصوص در فصل بهار و تابستان میتواند هر گردشگری را جذب کند. حتی فصلهای سرد این شهر هم طبیعتی شگفتانگیز دارد و هوای سرد و کوهستانی آن مانع ورود گردشگران به این شهر نمیشود. آبشارهای زیبا و طبیعت چشمنواز این استان را نباید به هیچ وجه از دست داد. این استان به دلیل وجود آبشارهای زیبا و فراوانش لرستان به سرزمین آبشارها معروف است و میتوانیم آن را پایتخت طبیعت ایران بنامیم. در این میان تنگه «لِی لِی» در شهرستان دورود این استان همچون نگینی میدرخشد. برای آشنایی با این جاذبه زیبا با خانه آب ایران همراه شوید.
شهر دورود که تنگه لی لی در آن قرار گرفته است، در فاصله ۸۶ کیلومتری از سمت شرق خرم آباد قرار گرفته و اگر قصد سفر به این شهر را دارید به راحتی میتوانید با قطار بروید. قطارهایی که از سمت مشهد یا تهران به سمت مرکز و غرب کشور حرکت میکنند، در شهرستان دورود توقف داشته و از این شهر میگذرند. تنگه لی لی دورود به همراه دیگر جاذبههای به نام ایران همانند دریاچه گهر، آبشار بیشه، آبشار شوی، آبشار دره اسپر، تفرجگاه باباهور و روستای چمنار در اطراف این شهر قرار گرفتهاند.
مطالب مرتبط:
تنگه «لی لی» در بین گردشگرانی که به استان لرستان سفر میکنند کمتر شناخته شده است. این تنگه در فاصله ۲۰ کیلومتری شهرستان دورود واقع شده است. این تنگه میان سیرم و چمنار قرار گرفته است. اگر از خرم آباد قصد رسیدن به تنگه لی لی دورود را دارید، باید ابتدا مسیری را به سمت دو روستای سیرم و چمنار رانندگی کنید. این مسیر زمانی حدود ۲ ساعت طول میکشد. اگر در دورود هستید پس از زمانی حدود ۲۰ دقیقه رانندگی به روستای چمنار خواهید رسید. در مجموع در کنار هر روستا و شهر لرستان شاهد شکلگیری درهها و تنگههای سرسبز و پرآبی خواهید بود که علت آن محصور شدن این نواحی در میان کوههای زاگرس است. روستای چمنار در ۱۴ کیلومتری دورود و در غرب دریاچه گهر و قله اشترانکوه واقع شده و از دورود تا این روستا تقریبا حدود بیست دقیقه رانندگی زمان لازم است.
تنگه لی لی دورود طی سالیان دراز بر اثر فرسایشهای مختلف آبی و بادی در میان صخرههای کوههای زاگرس پدید آمده است. گفته میشود یکی از علل تشکیل لی لی دورود رود ماربره است. دلیل نامگذاری این رود، این است که در گذشته پر از مار بوده است. حتی مارهای آبی نیز درون حوضچهها که گاهی شنا میکنند. اگر خوششانس باشید، میتوانید یکی از مارهای حیات وحش این ناحیه را هم در حین شنا ببینید. همچنین تنگه لی لی زیستگاه پرندگان مختلف نیز است.
فرسایش صخرهها در تنگه لی لی باعث به وجود آمدن سطوح صاف و صیقلی در سنگ شده و دیواره هایی با اشکال عجیب به وجود آورده است. شاید اشکال صخرههای این دره شما را به یاد دیگر درههای ایران زمین در دره قشم یا تنگه هایی همانند تنگه شیرز فارس بیندازد. همچنین حوضچههای متعددی در این تنگه به وجود آمده است. چنانچه قصد گردشگری و گذر از این تنگه را دارید، حتما از قایق بادی استفاده کنید تا بتوانید به راحتی از میان این تنگه عبور کنید. آب این تنگه سرد است، با این حال اگر توانایی شنا دارید میتوانید کمی در آنها آبتنی کنید.
مسیری که برای پیادهروی وجود دارد، بسیار کوتاه بوده و حدود ۴۵ دقیقه پیادهروی پس از پیاده شدن از ماشین، به تنگه لی لی دورود میرسید. البته این زمان در صورتی است که از سمت روستای چمنار به سمت تنگه و دره حرکت کنید. اگر از روستای سیرم به سمت دره بروید، قطعا مدت زمان بیشتری در راه خواهید بود که بسته به سرعت حرکت شما زمانی در حدود یک ساعت تا یا کمی بیشتر را در بر میگیرد.
به دلیل صخرهای بودن این تنگه، برای دسترسی و تماشای همه قسمتهای آن بهتر است که کمی صخرهنوردی هم بدانید. اما در نهایت اگر به هر دلیلی امکان قدم گذاشتن درون این تنگه برای شما میسر نشد، میتوانید در دهانه تنگه لی لی ایستاده و از آنجا به تماشای آبهای زمردی و چشمانداز فوق العادهاش بنشینید. اگر میخواهید که به درون تنگه وارد شوید، حتما مجهز به وسایل کوهنوردی باشید و حتما با یک راهنما و لیدر مجرب، همراه شوید.
از وسایل مورد نیاز برای پیمایش تنگه لی لی دورود به همراه داشتن لباسهای سبکی که به سرعت خشک میشوند (چرا که باید احتمال خیس شدن را بدهید)، کفش مناسب همانند صندل برای پیمایش درون آب، کرم ضد آفتاب، کلاه آفتابگیر و عینک آفتابی ضروری هستند.
چنانچه قصد دارید چند روزی را در دورود بمانید، به شما پیشنهاد میکنیم از جاذبههایی مانند تفرجگاه باباهور، دریاچه گهر، آبشار دره اسپر و روستای چمنار دیدن کنید.
- برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .