شما اینجا هستید
فعالیت کشاورزان غیربومی و بیتوجهی مسئولان

فعالیت کشاورزان غیربومی و بیتوجهی مسئولان
بهگزارش خانه آب ایران بهنقل از ایسنا، نازخند صبحی با بیان اینکه این روزها اجاره زمینهای زراعی استان به کشاورزان همسایه، کشاورزان زنجانی را با مشکل مواجه کرده است، اظهار کرد: هر چند این امر از سالها پیش در استان زنجان متداول بوده است به طوری که کشاورزان همدانی پس از خشک شدن آب چاهها برای ادامه فعالیت کشت و کار خود به خدابنده آمده و نسبت به کشت محصول سیبزمینی اقدام کردند.
این مسئول ادامه داد: علاوه بر همدانیها، نیشابوریها نیز از زمینهای کشاورزی ابهر استفاده کردند و بدین ترتیب کشاورزان غیربومی به صورت تدریجی از اقصینقاط کشور در سطح استان زنجان پراکنده شدند؛ بدون اینکه مسئولان امر جلوی این اعمال را بگیرند و در این بین کشاورزان مهاجر بدون هیچگونه دخالت از جانب مسئولان اقدام به کشت و بالا بردن سود خود کردند که از جمله این اقدامات میتوان به استفاده بیرویه از کودهای شیمیایی که بعضا آن را در چاههای آب میریزند، اشاره کرد.
وی با بیان اینکه ریختن کود شیمیایی به درون چاه آب کشاورزی سفرههای آب زیرزمینی را تهدید میکند و جان و سلامتی مردم را به خطر میاندازد، افزود: حمایت نکردن مناسب دولت از کشاورزان و از طرفی نبود امکانات مناسب در روستاها، پایین بودن قیمت محصولات کشاورزی، فقر و تنگدستی و ... سبب میشود که کشاورزان زمینهای کشاورزی خود را به غیربومیها در قبال سود اندک، واگذار میکنند.
صبحی با اشاره به الگوی کشت، تصریح کرد: با وجود تصویب الگوی کشت برای هر منطقهای از کشور در سال ۱۳۸۸ توسط مجلس شورای اسلامی، این مصوبه هنوز به صورت عملی اجرا نشده و کشت یک محصول با خوب بودن بازار آن همهگیر میشود؛ به طوری که وقتی گوجهفرنگی و یا سیبزمینی به خوبی فروش میرود و یا صادر میشود، همه کشاورزان اقدام به کاشت این محصول میکنند که جز زیان نتیجهای برای آنها ندارد.
عضو شورای مرکزی خانه کشاورز ایران با اشاره به ایرادات زنجیره تولید در بحث کشت و کار، یادآور شد: متاسفانه در بحث کشاورزی به هیچوجه ظرفیت خاک، الگوی کشت و آمایش سرزمینی مورد توجه قرار نمیگیرد و فقط توجه بر بازار محصول کشاورزی است که اگر فروش خوبی داشته باشد. همه فعالان این حوزه، به کشت محصول روی میآورند که سبب میشود بازار از حالت تعادل خارج شود و کشاورزان متضرر و در ادامه برخی از کشاورزان زمینهای زراعی خود را اجاره میدهند ولی اگر دولت و سازمان جهادکشاورزی از کشاورز حمایت کند، کشاورزان زمینهای خود را اجاره نمیدهند.
وی خاطرنشان کرد: رها کردن کشاورزی به حال خود جز هدر رفتن منابع آب و خاک در وهله اول هیچ نتیجه دیگری ندارد، پس لازم است کشاورزان با برنامهریزی کاربردی و اصولی به سمت الگوی کشت منطقه خود هدایت شود.
- برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .