شما اینجا هستید

سیل های مکرر در جنوب هند، نتیجه جنگل زدایی گسترده در گاتس غربی

سیل های مکرر در جنوب هند، نتیجه جنگل زدایی گسترده در گاتس غربی

خواندن ۲ دقیقه
علاوه بر اجرای بهتر قوانین زیست محیطی موجود، هند به روش‌های جدیدی برای حفاظت از تپه‌ها و کوه‌ها احتیاج دارد.

سیلاب‌ها در حال حاضر در بسیاری از نواحی جنوب و غرب هند به یک کابوسی سالانه تبدیل شده است. دره‌ها در ایالت‌های ماهاراشترا، کارناتکا و کرالا که که تا همین اواخر جز مناطق مستعد سیل محسوب نمی‌شدند، در حال حاضر در معرض خطر سیل قرار دارند.

کرالا در سال قبل بدترین سیل قرن اخیر خود را تجربه کرد و حداقل ۱۰۰ نفر جان خود را در هند از دست دادند. در سیلاب‌ها و زمین‌لغزه‌های دو روز گذشته، دو روستا به طور کامل از بین رفتند. 

به نظر می‌رسد که این سیلاب‌ها شدیدتر شد‌ه‌اند. تغییرات اقلیمی که باعث افزایش باران‌های سیلابی شده، همراه با افزایش جمعیت خطرات ناشی از سیل را افزایش می‌دهد اما عامل مهمی که باعث افزایش خطر سیل شده، جنگل‌زدایی در نتیجه فعالیت‌های مخرب بشری در رشته کوه‌هایی است که بارش ابتدا در آنجا اتفاق می‌افتد.

همزمان که تقاضا برای انرژی همراه با افزایش جمعیت در هند زیاد شده، هند مجبور به تخریب بیشتر محیط زیست با ساخت سدهای بیشتر شده است اما این عمل از سویی دیگر منجر به جنگل‌زدایی در بسیاری از قسمت‌‌ها و تغییر کاربری مناطق تخریب‌شده برای گسترش کشت چای و قهوه و سایر محصولات شده است. در نتیجه اکوسیستم جنگل و مناطق کوهستانی تغییر یافته است. تمامی این عوامل دست به دست هم داده، دبی‌های ورودی را افزایش داده و در نهایت خطر سیل را برای مردم بیشتر کرده است. در گزارش downtoearth مدیریت بد سدها عامل اصلی سیلاب‌های اخیر هند بوده‌اند.

از سیل Bihar در سال ۲۰۱۶ گرفته تا سیل کرالا در سال ۲۰۱۸ و اکنون سیل های ۲۰۱۹، همه و همه نشان می‌دهد سدسازی بی‌رویه عامل اصلی افزایش خطر سیل در هند بوده است.

سدها در تئوری ساخته می‌شوند که سیل را کنترل کنند ولی تجربه نشان داده است که می‌توانند خود باعث افزایش خطر سیل شوند. در نتیجه در مقاله downtoearth در گرافی جالب این سیلاب‌ها را سیلاب‌های ناشی از مدیریت ناصحیح (flood of mismanagement)
نامیده است تا سیلاب‌های ناشی از بارش.

سیل های مکرر در جنوب هند نتیجه جنگل زدایی گسترده در گاتس غربی

برگرفته از کانال مهدی معتق

منبع: Scroll ،downtoearth

برچسب ها: