شما اینجا هستید
دلایل رهاسازی 20.8 متر مکعب بر ثانیه آب از سد زايندهرود چیست؟

دلایل رهاسازی 20.8 متر مکعب بر ثانیه آب از سد زايندهرود چیست؟
بهگزارش خانه آب ایران به نقل از پایگاه اطلاعرسانی وزارت نیرو (پاون)، در توضیح شرکت مدیریت منابع آب ایران آمده است: گروههايی در تلاش هستند مسأله آب در حوضه آبريز زايندهرود را به اغراض غيرکارشناسی و نامفيد برای شرايط فعلی مديريت منابع آب کشور بيالايند، و از جمله تلاش شده رهاسازی آب از سد زايندهرود، کاري غيرکارشناسی و با مقاصد سياسی جلوه داده شود.
متن زير دلايل شرکت مدیریت منابع آب ایران برای رهاسازي آب به مقدار متوسط 20.8 مترمکعب بر ثانیه از سد زايندهرود را تشريح ميکند. اميد است همه دلسوزان در شرايط خشکسالی کنونی، اظهارنظر درباره مسائل آبی کشور را با عنايت به دادههای معتبر و توجه به مستندات کارشناسی انجام دهند.
1. در خرداد 1397 بهطور متوسط مقدار 20.8 مترمکعب بر ثانیه آب از سد زايندهرود رهاسازی شده است. مقدار آب رهاسازی شده از سد زایندهرود برای مصارف مختلف، در خرداد 1397 حدوداً به شرح زير است:
8.4 متر مکعب بر ثانیه برای آب شرب استان اصفهان و سامانه آب شرب کاشان
1.4 متر مکعب بر ثانیه برای آب شرب استان يزد
0.9 متر مکعب بر ثانیه برای مصارف صنعتي استان اصفهان
4.7 متر مکعب بر ثانیه برای حدود 17000 هکتار باغات استان چهارمحال و بختياري در پایین دست سد زایندهرود
3.9 متر مکعب بر ثانیه برای حدود 2500 هکتار باغات استان اصفهان در پایین دست سد زایندهرود
1.5 متر مکعب بر ثانیه تبخیر از مخزن سد زایندهرود
2. جمع مصارف براي شرب، صنعت و باغات حدود 19.3 متر مکعب بر ثانيه است.
3. محل آبگيري براي انتقال آب شرب استان اصفهان برای تصفيهخانه باباشيخعلي، در محل چم آسمان داراي فاصله حدود 110 کيلومتري با سد زايندهرود میباشد و آب در اين فاصله از طريق رودخانه منتقل ميشود. اين شيوه انتقال اجازه ميدهد تا آب از رودخانه برداشت شود. رساندن 10.7 متر مکعب آب به چم آسمان، با توجه به برداشتهاي آب در مسیر رودخانه برای عموماً کشاورزی (که حدود 9 متر مکعب بر ثانيه است)، رهاسازي حدود 21 متر مکعب آب از سد زایندهرود ضروري بوده است. اگر اين ميزان رهاسازي نمیشد، تأمین آب استانهای اصفهان و یزد ناممکن بود.
4. عطف به توضيحات فوق، رهاسازي بهطور متوسط 20.8 متر مکعب بر ثانیه آب از سد زايندهرود در خرداد 1397 اقدامي براي تخليه منابع آب سد و بحراني جلوه دادن وضعيت منابع آب نيست، بلکه ضرورتي است که به دليل کمتوجهي مقامات محلي به ممانعت از برداشتهاي آب کشاورزی در مسير انتقال آب در فاصله سد زایندهرود تا چمآسمان صورت ميگيرد.
5. بديهي است مشارکت کشاورزان و ساير شهروندان در کاهش مصرف و بالاخص کاهش ميزان برداشتهاي آب از رودخانه زایندهرود، کاهش رهاسازي آب را امکانپذير خواهد کرد.انتظار ميرود همه ذينفعان و از جمله فعالان محيطزيستي و دغدغهمندان منابع آب، در شرايط فعلي، با دقت بسيار بيشتري نسبت به ارزيابي اخبار و اطلاعات درباره مديريت منابع آب کشور اقدام نمايند.
- برای ارسال دیدگاه وارد شوید یا ثبت نام کنید .